appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Californië voert vrouwenquotum in: goed idee voor Nederland?

maandag 1 oktober 2018

In de Amerikaanse staat Californië is een wet aangenomen die beursgenoteerde bedrijven verplicht om voor 2020 minimaal één vrouw in de raad van bestuur te hebben. Als bedrijven niet aan de eis voldoen kunnen ze rekenen op een boete van 100.000 dollar. Is dit plan ook wat voor Nederland? We vragen het PvdA-Kamerlid Kirsten van den Hul en Monique de Vos van het bedrijf Chasse. Monique is headhunter en zoekt vaak kandidaten voor bestuurs- en directieposities.

Kirsten van den Hul ziet wel iets in zo'n quotum. Monique de Vos wil de markt het werk laten doen, de overheid moet niet ingrijpen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1