appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co

Dit is de Dag

'Alcoholgebruik kan ook gezond zijn'

vrijdag 11 maart 2016, 18:30 uur

De alcoholrichtlijn van de Gezondheidsraad is te streng. Dat concluderen wetenschappers na een vandaag gehouden bijeenkomst in Den Haag, georganiseerd door de Stichting Verantwoorde Alcoholconsumptie (STIVA).

Wim van Dalen van het Nederlands Instituut voor Alcoholbeleid vindt het verstanding om geen alcohol te drinken. In Dit is de Dag ging hij in debat met alcoholwetenschapper Aafje Sierksma, die vindt dat matig alcoholgebruik zelfs positieve gevolgen heeft.


Foto: Flickr / photosavvy

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1