appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

'Christenen veel te negatief over de islam'

maandag 22 mei 2017

Christenen zijn veel te negatief over de islam. Ze vangen ze daarom slecht op in Nederland, en mijden contact. Dat zegt Bernhard Reitsma, Hoogleraar Kerk en Islam aan de Vrije Universiteit van Amsterdam. 

In zijn pas uitgekomen boek 'Kwetsbare Liefde' pleit Reitsma ervoor moslims met open armen te gaan ontvangen. 'We moeten de moslims met open armen tegemoet treden'. Hij vindt het beeld dat Nederlanders hebben van de islam geen recht doet aan de religie.

De protestantse predikant Henk Jan Prosman uit Nieuwkoop is het oneens met Reitsma. 'In het hele Midden-Oosten dreigt het christendom te verdwijnen. In Europa gaat de radicale islam het winnen. Het gaat overheersen als christenen ook nog in gesprek gaan met de moslims. Daarom moeten ze terughoudend zijn.'  Hij verwijt Reitsma dat hij de christenvervolging bagatelliseert en blind is voor de opkomst van het salafisme.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1