appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Wie wordt het, Rubio of Trump?

dinsdag 23 februari 2016, 18:36 uur

Trump of Rubio, wie is de meest geschikt om namens de Republikeinen presidentskandidaat te worden? Twee Nederlandse fans van de Republikeinen komen er niet uit.

Raymond Mens ziet Trump als de meeste geschikte kandidaat. 'Wat in Amerika gebeurt met Trump is vergelijkbaar met wat in Nederland gebeurde in de tijd van Pim Fortuyn. Trump is vooral zichzelf en ach, als je in het Witte Huis komt moeten gedetailleerde plannen toch de prullenbak in want je moet met het congres verder'.

Frank Verhoef vindt Trump ook niet fout. 'Hij zegt plat wat hij denkt maar er zit verder geen idee achter.' Rubio is volgens hem een betere presidentskandidaat omdat hij een mooi persoonlijk verhaal en meer inhoud heeft. 


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1