appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

Dit is de Dag

Handel in dyslexieverklaringen?

woensdag 10 februari 2016, 18:36 uur

Leerlingen met dyslexie mogen dit jaar toch een spellingcontrole gebruiken bij hun eindexamen. Tegelijkertijd blijkt dat het krijgen van een valse dyslexieverklaring een fluitje van een cent is. Hoe kan dat zo maar? En moeten we nu blij zijn met het behoud van spellingcontrole of werkt het toch oneerlijkheid in de hand?

We praten erover met SP-Kamerlid Tjitske Siderius en voorzitter van de adviesraad van het Nationaal Referentiecentrum Dyslexie, Remco Reij.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1