appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

'Verengelsing van de taal moet stoppen'

dinsdag 19 november 2019

Vandaag werd de bundel Against English gepresenteerd. In de bundel wordt opgeroepen het oprukkende Engels in onze samenleving te stoppen. Volgens de auteurs is het Engels in te grote mate het onderwijs, de media en de reclame ingeslopen.

Is Engels te belangrijk geworden in onze samenleving? Een gesprek met Jelle van Baardewijk, hij schreef mee aan de bundel en is Lector bedrijfsethiek aan de hogeschool Rotterdam en docent wijsbegeerte aan de Vrije Universiteit. En met Carel Jansen, directeur van genootschap Onze Taal.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1