appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Minder dierproeven nodig voor medicijnen

maandag 18 november 2019

Vandaag werd bekend dat de richtlijn voor het testen van medicijnen op schadelijkheid bij zwangerschap wordt aangepast. Dat kan wereldwijd 300 tot 400 duizend proefdieren per jaar schelen. Is dit een stap in de goede richting of is de juichstemming te voorbarig?


In Dit is de Dag een gesprek met onderzoeker Peter Theunissen van het College ter Beoordeling van Geneesmiddelen en Tweede Kamerlid Frank Wassenberg van de Partij voor de Dieren.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1