appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co

Dit is de Dag

Linkse en liberale politici laten ex-moslims in kou staan

woensdag 2 september 2015, 18:15 uur

Ex-moslims hebben het zwaar te verduren. Niet alleen in islamtisische landen, waar afvalligheid niet wordt getolereerd, maar ook in Westerse landen waar zij naar toe vluchten.

De documentaire Onder Gelovigen, van Boris van der Ham en Dorothée Forma, geeft een inkijkje in het leven van deze voormalige gelovigen. En brengt ook het onbegrip in beeld over de - volgens hen - slappe houding van linkse en liberale politici tegenover verbale aanvallen en bedreigingen.

Van der Ham, zelf prominent lid van D66, vindt dat het de taak is van deze partijen 'het debat aan te gaan en op te komen voor het recht van mensen om te geloven wat ze wel of niet willen'.

'Onder Ongelovigen' wordt vanavond vanaf 22.57 uur uitgezonden op NPO2.


Bekijk hier de trailer

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1