appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

'Verdachte moet Fries kunnen spreken in rechtszaal'

donderdag 13 augustus 2015, 18:00 uur

Een verdachte moet in de rechtszaal de taal kunnen spreken die hij het beste beheerst. Dat zei advocaat Tjalling van der Goot bij Dit is de Dag. Hij wil niet dat zijn Friese cliënt in Almelo wordt berecht, maar in Leeuwarden.

Friezen hebben sinds 1951 namelijk het recht om hun eigen taal voor de rechter te spreken. Tjalling van der Goot legt in Dit is de Dag uit waarom dat zo belangrijk is. Hij zegt ook dat hij er voor zou pleiten om ook rechtszaken in het Twents, Limburgs, of Gronings te houden. 


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1