appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Paul Tang: 'Dijsselbloem moet blijven onderhandelen'

maandag 6 juli 2015, 18:00 uur

‘Eurogroepvoorzitter Dijsselbloem kan de schuld voor de problemen in Griekenland niet alleen in de schoenen van de Grieken schuiven.’ Dat stelde Paul Tang, leider van de PvdA in het Europees Parlement, in NPO Radio1 Dit is de Dag naar aanleiding van het Griekse ‘nee’ tegen het EU-beleid.

Tang vindt dat zijn partijgenoot wèl met de Grieken moet blijven onderhandelen en dat er alles aan gedaan moet worden ‘om er uit te komen’. Vorige week zei Dijsselbloem nog dat verder onderhandelen met Athene hem ‘zinloos’ leek.

Hij is optimistischer dan zijn partijgenoot uit Den Haag: ‘We wachten nu op het Griekse voorstel. Ik denk dat we er nog steeds uit kunnen komen. En als Dijsselbloem die ruimte ziet, dan zal hij die ook met beide handen aangrijpen’.

Schulz

Over het verwijt dat de Grieken halsstarrig zijn zei Tang: ‘Wie zijn er nu halsstarrig: de Grieken of de Duitsers?’ En kritisch liet de PvdA-europarlementariër zich ook uit over de sociaal-democratische voorzitter van het Europees Parlement, Martin Schulz, die tegen de Grieken zei dat ze maar één keus hadden zondag: ja stemmen. ‘Dat was niet zo gelukkig van hem’.


Beeld: ANP Martijn Beekman
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1