appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuwsweekend

Dit is de Dag

Waarom D66 antisemitisme-motie niet steunt

donderdag 28 mei 2015, 18:04 uur

'Een ex-PVV-er die kritiek op Israel gelijk schakelt met antisemitisme krijgt mijn steun niet.'

Dat zegt D66-leider Alexander Pechtold als verklaring waarom zijn partij een kamermotie over afwijzing van antisemitisme niet steunt. De motie werd eerder deze week door een grote meerderheid aanvaard, met uitzondering van PvdA en D66 die 'om politieke redenen' niet instemden.


Van Klaveren

Het ging om een motie van Joram van Klaveren, waarin wordt opgeroepen subsidies in te trekken van organisaties die antisemitisme uiten of aanmoedigen.

Dit is de Dag-commentator Esther Voet vindt het onbegrijpelijk dat D66 en PvdA om politieke motieven hier geen steun aan geven. Pechtold legde uit dat hij vreest dat kritiek op Israel ook wordt gezien als antisemitisme.
Waarom D66 antisemitisme-motie niet steunt


Esther Voet: onvoorstelbaar dat PvdA en D66 zich niet uitspreken tegen antisemitisme


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1