appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Israëlische oud-premier Begin een terrorist?

woensdag 27 mei 2015, 18:06 uur

‘Begin is een groot deel van zijn leven actief geweest als terrorist en extremist. Dat valt niet te ontkennen’, zegt Marcel van Riessen, eindredacteur van de lesmethode bij Dit is de Dag.


Vredesduif

De Jewish Telegraph Agency spreekt schande van de Nederlandse lesmethode ‘Geschiedeniswerkplaats’, waarin Begin een terrorist wordt genoemd. De Israëlische oud-premier Menachem Begin wordt in Israël juist geëerd als vredesstichter met het sluiten van de Camp Davidakkoorden. Daarvoor heeft hij ook de Nobelprijs van de Vrede ontvangen.


Zelfmoordaanslagen

Marcel van Riessen vindt dat de krant de lesmethode slecht samenvat. Van Riessen: ‘Ook Arafat en de PLO en de terroristische zelfmoordaanslagen van Palestijnse zijde worden vermeld.’ Van Riessen had nog niets gehoord van de Israëlische ambassade. ‘Dat zal wel via de uitgeverij gaan’, aldus Van Riessen.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1