appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

Dit is de Dag

'Belachelijk dat TU Delft ruimte biedt aan complotdenkers'

vrijdag 10 april 2015, 18:29 uur

Een universiteit moet geen ruimte geven aan complotdenkers. Dat vindt commentator Elma Drayer. Het Studium Generale van de TU Delft organiseert een lezing van Richard Gage, die gelooft dat het WTC in New York instortte door explosieven.

Zo'n man is best welkom in De Balie of de Rode Hoed, maar niet op een universiteit, vindt Drayer. 'Gage, verbonden aan de Architects & Engineers for 9/11 Truth kan zijn mening niet onderbouwen. Het zijn slechts complottheorieën.' Volgens Drayer zeg je, als je zo iemand een plaats biedt, dat wetenschap 'ook maar een mening' is. 'En dat is postmodern geneuzel', vindt de Volkskrantcolumnist.

Het College van Bestuur van de TU Delft heeft inmiddels laten weten ook te twijfelen aan de lezing van het Studium Generale.


Beeld: ANP/EPA photo AFPI/Seth McCallister/EH/DEC
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1