appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Langs de Lijn

Dit is de Dag

De cabaretiers van Larie hebben een missie

zaterdag 28 maart 2015, 18:30 uur

Zondagavond begint het nieuwe satirische debatprogramma Larie, waar vier cabaretiers onder leiding van Arie Boomsma elkaar de tent uit debatteren aan de hand van een aantal ridicule stellingen. Het klinkt onzinnig, maar er zit zeker een missie in, zo vertelden Boomsma en cabaretier Karin Bruers in Dit is de Dag.

In het programma worden belachelijke stellingen gegeven, waarvoor de cabaretiers op een grappige manier voor- of tegenargumenten moeten geven. 'Het voelt als amusement, maar er zit zeker een serieuze ondertoon in', aldus debatleider Boomsma, naar wie het programma werd genoemd. Hij vindt dat humor een grotere rol moet spelen in de maatschappij.

Vrouwen

De Brabantse cabaretier Karin Bruers, een van de deelnemers aan het programma is het daar roerend mee eens. Ze gebruikt haar grappen graag om te pleiten voor vrouwenrechten. Een van de stellingen die Bruers bedacht was bijvoorbeeld dat vrouwen het belangrijkste geslacht zijn. Ze maakt er grappen over, maar is het er eigenlijk ook mee eens.

Andere deelnemers aan het programma zijn onder meer Howard Komproe, Sanne Wallis de Vries en Jan-Jaap van der Wal.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1