appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink, Margje Fikse

Luister terug

'Polyamorie? Monogamie is het echte avontuur!'

donderdag 31 augustus 2017

Polyamorie wordt ten onrechte gepresenteerd met een air van ruimdenkendheid en avontuurlijkheid, vindt commentator Anton de Wit. Trouw zijn is het echte avontuur, stelt hij.

In Wenen komen vanaf donderdag een paar honderd wetenschappers en activisten bij elkaar om te praten over non-monogamie. 'Al het modieuze gepraat over polyamorie is een poging om je eigen onvermogen om iemand écht en volledig lief te hebben te rationaliseren, recht te praten terwijl het krom is', vindt De Wit.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1