appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

‘Kees van der Staaij is een hipster’

zondag 22 maart 2015, 18:34 uur

‘SGP-leider Kees van der Staaij is de meest onwaarschijnlijke hipster van Nederland’. Dat zei religiewetenschapper Ernst van den Hemel in Dit is de dag.

‘Kees van der Staaij is ons steeds voor met het signaleren van trends’, zegt van den Hemel. De SGP klaagt al jaren over vreemdgaan en over vreemdgaanswebsites als Second Love. Als samenleving lijken we in de afkeuring van losbandigheid nu steeds serieuzer de kant van de SGP op te gaan. Volgens Van den Hemel wordt Nederland namelijk steeds preutser.


Publiekscampagne

SGP-leider Kees van der Staaij riep eerder deze week op geld te geven voor een publiekscampagne tegen overspel. Met teksten op billboards wil de partij iedereen oproepen om trouw te zijn in een relatie. Ook moet er een website komen met adviezen om relaties 'te verfrissen en te versterken'.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1