appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

'Overwinning Syriza is goed voor Europa'

zondag 25 januari 2015, 18:21 uur

Een overwinning voor de Griekse partij Syriza is goed voor Europa. Dat zegt religie- en literatuurwetenschapper Ernst van den Hemel in Dit is de Dag. Hij vindt alle bangmakerij onterecht. Syriza is volgens hem geen probleem of gevaar voor Europa.

Volgens Van den Hemel kan Syriza veranderingen stimuleren waar uiteindelijk heel Europa baat bij heeft. Dat deze links-radicale partij opnieuw met de EU wil onderhandelen over het bezuinigingspakket is logisch. 'Het is allemaal heel complex'. Van den Hemel wijst er op dat Europa Duitsland in 1953 ook heeft geholpen er weer bovenop te komen.


Beeld: ANP/EPA Sotiris Barbarousis
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1