appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

'Rutte moet excuses aanbieden voor niet helpen joden'

zondag 25 januari 2015, 18:16 uur

De Nederlandse regering in ballingschap heeft in de jaren veertig niets gedaan om joodse medeburgers te helpen. Premier Rutte moet daarvoor namens Nederland excuses aanbieden. Dat vinden de Tweede Kamerleden Joram van Klaveren en Louis Bontes.

Landen als België, Denemarken en Finland hebben dit voor een zelfde passieve houding al lang gedaan, zegt Van Klaveren in Dit is de Dag. Hij zou het 'heel vreemd' vinden als Rutte dit niet gaat doen. Zeventig jaar na de bevrijding van concentratiekamp Auschwitz is het de hoogste tijd en ook nog steeds zinvol om het boetekleed aan te trekken, stelt het Kamerlid.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1