appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Moeten paasvuren behouden blijven?

vrijdag 22 februari 2019

Over een paar weken is het alweer Pasen en dat betekent dat er in Overijssel weer allemaal paasvuren worden georganiseerd. Deze traditie trekt altijd veel mensen en draagt bij aan de saamhorigheid. Maar in aanloop naar de Provinciale Statenverkiezingen agenderen ChristenUnie en Partij voor de Dieren deze paasvuren vanwege de milieueffecten en het dierenwelzijn. 

Eddy van Hijum van CDA Overijssel wil de paasvuren juist wel behouden. Hij gaat in debat met Karen Soeters van dierenwelzijnsorganisatie House of Animals.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1