appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Stax&Toine

Dit is de Dag

Tijd rijp voor erkenning slachtoffers pedoseksuelen

dinsdag 6 januari 2015, 19:12 uur

‘Slachtoffers van seksueel misbruik door pedoseksuelen zijn nu tussen de 40 en 45 jaar en zij willen erkenning voor wat hun als jongen is aangedaan’, zegt schrijver Yvonne Keuls bij ‘Dit is de Dag’.


Keuls en haar uitgever vonden het een geschikt moment om haar roman ‘Rapport Tommie’ opnieuw uit te geven. Het boek gaat over een pedoseksuele kinderrechter, die de hand boven het hoofd wordt gehouden. De kinderrechter wordt met vervroegd pensioen gestuurd en ontsnapt aan vervolging. 


Volgens Yvonne Keuls waren de rechter en zijn vrienden ‘jongens die in Leiden en bij Minerva hadden gezeten. Een beetje rotzooien, dat deden ze. Zo ongelooflijk’. ‘Hetzelfde klimaat bestaat nog steeds gelet bijvoorbeeld op de bescherming die Joris Demmink geniet’, aldus Yvonne Keuls.


Beeld: ANP Valerie Kuypers

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1