appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Moskee krijgt wel brandverzekering

maandag 5 januari 2015, 18:22 uur

Verzekeraars weigeren geen brand- en schadeverzekeringen aan moskeeën. Dat blijkt uit navraag van Dit is de Dag.

PvdA-kamerlid Achmed Marcouch suggereerde dit weekend dat islamitische gebedshuizen moeilijk aan een brandverzekering komen, omdat de gebouwen als aanslag-gevoelig worden beschouwd. Hij kreeg een klacht daarover van een Nijmeegse moskeebestuurder.

In werkelijkheid kan een moskee gewoon een brand- en schadeverzekering afsluiten, stellen verzekeringsmaatschappijen Donatus en Delta Lloyd. Het probleem in Nijmegen is dat het gaat om een moskee in een oud schoolgebouw. Door grote schadeclaims van scholen, zijn verzekeraars zeer terughoudend met verzekeren van die gebouwen.

+ Ahmed Marcouch op facebook over de klachten die hij kreeg
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1