appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

'Heksenjacht op Rwandezen in Nederland'

donderdag 23 oktober 2014, 18:49 uur

Nederland voert een ware heksenjacht op Rwandezen in Nederland die beschuldigd worden van volkerenmoord.

Dat zegt Afrika-onderzoeksjournalist Anneke Verbraeken in Dit is de Dag. Het gaat om 20 tot 30 Rwandezen die de afgelopen tien jaar het Nederlandschap hebben gekregen, nadat ze als asielzoeker naar ons land kwamen.
'Waarom doet ons land dit? De procedures van de IND zijn ondoorzichtig en partijdig', stelt Verbraeken.

Deze week werd bekend dat Nederland het paspoort intrekt van de echtgenoot van de belangrijkste oppositieleidster van Rwanda. De man woont al 20 jaar in ons land en is Nederlands staatsburger. De vraag is of hij echt genocide op zijn naam heeft staan of dat het een opzichtige poging van het Rwandese regime is om af te rekenen met een politieke tegenstander.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1