appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Langs de Lijn En Omstreken

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink, Margje Fikse

Luister terug

Hoe kunnen we de hoeveelheid plastic terugdringen?

maandag 24 juli 2017

Zwerfafval, we zien het overal om ons heen en ergeren ons eraan kapot. Maar toch gooien we ons afval achteloos op straat, en vooral ook plastic verpakkingen. Hoe moeten we omgaan met plastic afval? Moeten we plastic zien als de nieuwe CO2? En welke maatregelen moeten er getroffen worden om de plastic berg te laten slinken? 

Een gesprek over de toekomst van plastic in Nederland en daar buiten, met hoogleraar Jan-Henk Welink van de TU Delft, Vera Dalm van Milieu Centraal, Michiel Roscam-Abbing van Plastic Soup Foundation en 'Zwerfinator' Dirk Groot. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1