appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

'Andre Hazes was hengelsporter'

dinsdag 21 oktober 2014, 18:24 uur

'Andre Hazes was een hengelsporter. Daarom kun je het niet maken om in Amsterdam de sportvisserij te verbieden.'

Dat zegt Onno Terlouw van Sportvisserij Nederland in Dit is de Dag in reactie op het voorstel van de Partij voor de Dieren om hengelaars in Amsterdam te verbieden. "Daar is geen enkel draagvlak voor in de maatschappij. Het is goedkoop scoren over de ruggen van tienduizenden Amsterdamse sportvissers. Bekende Amsterdammers als Willy Alberti en Andre Hazes waren echte hengelsporters", stelt Terlouw.

In het Amsterdamse college lijkt zich een meerderheid af te tekenen voor een hengelverbod. Sportvisserij Nederland zegt genoeg argumenten te hebben om het dierenleed van hengelen te weerleggen. "Partij voor de dieren is gewoon bang dat sportvisserij te populair wordt".

Foto: ANP

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1