appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Spraakmakers

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink, Margje Fikse

Luister terug

'Onderwijs te eenzijdig over Holocaust'

vrijdag 28 juli 2017

Marc van Berkel vindt het Nederlandse geschiedenisonderwijs over de Holocaust te eenzijdig. Dat zegt de oud-docent en opleider van leraren bij Dit is de Dag. Van Berkel heeft schoolboeken geanalyseerd en constateert in promotie-onderzoek dat kinderen een te rooskleurig beeld krijgen over onze eigen rol in de oorlog. 

Twee mensen met ervaring reageren op die opvatting. Karen Polak van de Anne Frank Stichting denkt dat schoolboeken niet zoveel invloed hebben en docent Dennis Koolmoes stelt dat leraren wel dégelijk de Holocaust en de rol van de Nederlanders eerlijk behandelen. 

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1