appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

‘Poetin kan onrecht oplossen’

donderdag 21 augustus 2014, 18:03 uur

Ondanks dat veel van het onrecht dat de Russen wordt aangedaan wellicht terug te leiden is naar president Poetin, is hij nog steeds gigantisch populair.

Dat zeiden fotograaf Rob Hornstra en journalist Arnold van Bruggen in Dit is de dag. ‘De Russen denken juist dat Poetin hen kan helpen, ze schrijven hem een brief als ze problemen hebben’.

Hornstra Van Bruggen werkten vijf jaar lang aan 'The Sochi Project': een serie over de totstandkoming van de Olympische Winterspelen in Sotsji. Achter de mooie façade van goed georganiseerde Spelen en blije Russen stuitten zij op de rauwe werkelijkheid: armoede en politiegeweld.

Internationale aandacht
Het project kreeg internationaal veel aandacht. Le Monde en The Guardian verwezen bijvoorbeeld naar de verhalen. Deze kranten kregen geen eigen verslaggevers meer in Sotsji, daar stak Rusland een stokje voor.  ‘Het werd journalisten vlak voor de Spelen heel erg moeilijk gemaakt toegang te krijgen tot die dingen die Rusland niet wilde laten zien’.  Omdat Van Bruggen en Hornstra zo lang onderzoek deden in het gebied, hadden zij die verhalen wél.

http://www.thesochiproject.org/nl/chapters/the-summer-capital/

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1