appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Met het Oog op Morgen

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

'Rutte’s speech in het Europees Parlement is begin van nieuw tijdperk'

woensdag 13 juni 2018

Vandaag speechte premier Rutte in het Europees Parlement. Volgens commentator Arend Jan Boekestijn luidt die speech waarin Rutte pleit voor een meer verenigd Europa 'een nieuw tijdperk' in.

"Nederland was altijd voorstander van een Europa dat handel regelt en een NAVO die de veiligheid en de politiek regelde. Europa moest dus niet politiek worden," aldus Boekestijn. "Maar onder invloed van Poetin die de Krim binnenvalt, Xi Jinping die zichzelf voor het leven benoemt en zijn defensiebudget fors verhoogt en Trump die zelden zijn kracht in consistentie zoekt, rest Europa geen andere keus dan meer samenwerking. Rutte kiest daar nu onomwonden voor."

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1