appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: EenVandaag

Dit is de Dag

Kleintje Pils voorzichtig met roze liederen

donderdag 6 februari 2014, 18:45 uur

'Als Kleintje Pils hebben we nog niet besloten welke nummers wij gaan spelen.' Dat zei Ruud Bakker, lid van het dweilorkest, donderdag in Dit is de Dag.

Het dweilorkest is volgens Bakker door meerdere mensen gewaarschuwd om geen typische homomuziek te spelen. Paul de Leeuw riep Kleintje Pils eerder op om in Sotsji een muzikaal statement te maken tegen de schendingen van homorechten in Rusland.

Bakker gaf ook aan dat er speciaal voor de Olympische Spelen Russische muziek is ingestudeerd. 'We vinden het in de richting van het gastland een mooi gebaar om ook een paar Russische nummers te spelen. We gaan erheen om de schaatswedstrijd een muzikaal feest te maken.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1