appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

'Verplichte AOV voor freelancers moet uit pensioenakkoord'

donderdag 13 juni 2019

Tot zaterdag 12 uur mogen FNV-leden voor of tegen het pensioenakkoord stemmen. Eén van de opmerkelijke plannen in dat akkoord is een verplichte arbeidsongeschiktheidsverzekering voor zelfstandigen. Is zo'n AOV voor zzp'ers een goed idee?

Een gesprek met Marjan van Noort, sectorhoofd zelfstandigen bij vakbond FNV, en Roos Wouters van 'De werkvereniging', een vereniging voor modern-werkenden waar zzp'ers deel van uit maken.

Foto: Minister Koolmees van Sociale Zaken en Werkgelegenheid en onderhandelaars presenteren het pensioenakkoord

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1