appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Wat het daglicht niet verdragen kan

Dit is de Dag

Presentator: Tijs van den Brink

Luister terug

Ruzie in Amsterdam over omstreden postercampagne

vrijdag 22 december 2017

Is Amsterdam ruimdenkend genoeg voor een postercampagne die onderstreept dat vrouwen zélfhun partner mogen kiezen? Die vraag werd gisteravond gesteld in het televisieprogramma 'De Tafel van Tijs'. Na de uitzending beschuldigde Shirin Musa, directeur van Femmes for Freedom, D66 ervan zij zo'n campagnedwarsbomen. Zij had een aanvraag ingediend om een postercampagne te starten in Amsterdam, maar dat bleek voor D’66 te heftig te zijn.  

Reinier van Dantzig ,fractievoorzitter van D66-Amsterdam is zich van geen kwaad bewust. Het berust wat hem betreft op een misverstand. Hij moedigt Musa zelfs aan om de aanvraag opnieuw in te dienen. ‘Wij gaan het regelen in Amsterdam,’ belooft Van Dantzig.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1