appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

Dijkstra en Evenblij ter plekke

Presentator: Frank Evenblij, Erik Dijkstra

Veldhoven groeit uit tot 'global village' door expats

zondag 25 april 2021

Het succes van ASML in de afgelopen jaren betekende ook de komst van vele duizenden expats naar Veldhoven. Volgens het bedrijf zelf komen zo’n 5000 werknemers uit het buitenland, en dat worden er steeds meer. Dat is een behoorlijk diverse smeltkroes aan mensen, die toch ook ergens in Veldhoven moeten wonen.

Onder de vleugels van ASML groeit Veldhoven uit tot een global village. Tijs van den Boomen is stadsonderzoeker en schreef er een boek over: Slim Zand.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1