appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Taalstaat

Presentator: Frits Spits

Jeroen van Merwijk over 'Kanker voor beginners'

zaterdag 14 november 2020

"Laten we eerlijk zijn, kanker krijgen kan iedereen. Ik zou bijna zeggen: de eerste de beste boerenlul kan kanker krijgen. Het is nou niet direct een prestatie en het is goedbeschouwd niet iets om iemand voor in het zonnetje te zetten."

Jeroen van Merwijk (65) schreef het boek Kanker voor Beginners. De veelzijdige kleinkunstenaar heeft uitgezaaide darmkanker en niet heel lang meer te leven. Van Merwijk vertelt in De Taalstaat over het ziek zijn, zijn favoriete schrijvers, laxeren en liefde voor het woord 'misschien'.

Lees meer...

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1