appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Nieuws en Co

De Taalstaat

Luister terug

Het Taalloket: het gebruik van een komma na 'en'

zaterdag 19 oktober 2019

Els Meeuwsen uit Koog aan de Zaan mailde ons met een taalkwestie. Ze schrijft: "Kortgeleden heb ik het boek van Martine Bijl gelezen: Rinkeldekink. Wat mij opviel (en ook al in eerder gelezen boeken) is het volgende:
Er wordt in diverse zinnen een komma gebruikt gevolgd door het woordje ‘en’, maar lang niet in alle zinnen. In het boek Rinkeldekink bijvoorbeeld op pagina 11: Ik ben de enige die het ziet, (komma) en ik kan enz. Het is al lang gelden dat ik taalonderwijs heb gehad en misschien is de regel "na een komma géén woordje ‘en’ gebruiken" wel veranderd." Kunt u antwoord geven? Die vraag speel ik meteen door naar Tamara Mewe van de Taaladviesdienst van Onze Taal.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1