appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

De Taalstaat

Arno Brok, Commissaris van de Koning in Friesland

zaterdag 27 januari 2018, 11:03 uur

Arno Brok is Commissaris van de Koning in Friesland. Hij heeft het druk dit weekend nu LF2018 van start is gegaan. Zo is hij vandaag in het gezelschap van gasten uit landen waar ook minderheidstalen worden gesproken. De 49-jarige VVD'er hield vorig jaar bij de aanvaarding van zijn ambt als Commissaris zijn intreerede in het Fries.

Ook alle vergaderingen in de Staten van Friesland zit hij in het Fries voor. Voor hem is het Fries, als niet-geboren en getogen Fries, toch de eerste taal.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1