appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast: Yvette van Boven

De Taalstaat

Henk van Gelder over cabaret in de Tweede Wereldoorlog

zaterdag 2 mei 2015, 11:30 uur

Maandag is het dodenherdenking en een dag later vieren we de bevrijding van ons land, precies zeventig jaar geleden. Barre tijden voor Nederland, maar in de vijf jaar durende Duitse bezetting werd er zo af en toe och ook nog gelachen om cabaret. Hoewel er natuurlijk goed en fout cabaret was.
Henk van Gelder is cabaretkenner schreef met Jacques Klöters een boek over Nederlands amusement in de Tweede Wereldoorlog, Door De Nacht Klinkt een Lied en is medesamensteller van de CD-box ‘Ongehoord. Amusement en propaganda tijdens de bezetting’.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1