appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: Miss Podcast: Yvette van Boven

De Taalstaat

Het fenomeen André Hazes met Martine de Bruin

zaterdag 3 januari 2015, 12:32 uur

“Ik zit hier heel alleen kerstfeest te vieren”... klonk het de afgelopen weken, gek genoeg, juist op feestjes en in de kroegen. André Hazes, de legendarische volkszanger raakt, tien jaar na zijn dood, bij velen nog steeds een gevoelige snaar.
En ook in de wetenschap is er belangstelling voor het fenomeen Hazes. Het Meertens Instituut brengt jaarlijks een nieuwjaarsboekje uit. Deze keer is dat gewijd aan de volkszanger en aanstaande maandag organiseert het instituut er zelfs een symposium over.

Martine de Bruin is verbonden aan dat Meertens Instituut en werkte in het verleden aan een proefschrift over smartlappen.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1