appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Taalstaat

De Taalschat: Collectie dagboeken naar Meertens Instituut

zaterdag 8 november 2014, 11:11 uur

Je kijkt er je ogen uit, in die schatkamer van ons. Nieuwsgierig? Neem een kijkje op onze facebookpagina. U kunt onze collectie ook zelf uitbreiden met uw eigen taalschat.
Aarzel niet om ons te benaderen:
Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Deze week voegen we een bijzonder archief toe: het Nederlands Dagboekarchief. Deze unieke collectie dagboeken, zo’n 1200 exemplaren, is dinsdag officieel overgedragen aan het Meertens Instituut.
Van zeemannen en emigranten tot pubers en huisvrouwen… Hun herinneringen, dromen en gedachten zijn nu veilig opgeborgen in dat instituut in Amsterdam. Een pracht van een taalschat.

Susanne Neugebauer, voorzitter van het Nederlands dagboekarchief en Mirjam Nieboer, één van de oprichters van het archief.
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1