appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

De Taalstaat

De beste leraar Nederlands 2018

Bekende Nederlanders en Vlamingen verzorgen de aftrap van verkiezing beste leraar Nederlands. NPO Radio 1-programma De Taalstaat organiseert, samen met Het Genootschap Onze Taal, voor het vijfde jaar de verkiezing Beste leraar Nederlands van Nederland en België.

Om dit lustrum te vieren brengen onder anderen Erik van Muiswinkel en Roos Schlikker een ode aan de docent Nederlands die zij nooit zijn vergeten. Pauline Broekema trapt de verkiezing zaterdag 6 januari af met haar favoriete leraar Nederlands. 

Net als in de eerdere edities kunnen luisteraars hun favoriete leraar Nederlands voordragen bij het radioprogramma via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Het gaat om docenten die zich onderscheiden door hun inzet, lesmethode en didactische kwaliteiten. Vorig jaar won voor het eerst een Belgische kandidaat: Tamara Stojakovic, docent op het Atheneum MXM in Merksem.
 
Tamara Stojakovic en Frits Spits 
 
Frits Spits, presentator van De Taalstaat, verheugt zich op de nieuwe verkiezing: ''Ik kijk er naar uit. Mij is in de afgelopen vier jaar gebleken met hoeveel inzet, creativiteit en passie de leraren Nederlands voor de klas staan. De jongeren van nu zijn in liefdevolle handen.''
 

Aanmelden

Kandidaten kunnen zich aanmelden of aangemeld worden door (oud-)leerlingen, familie of collega’s via Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. De beste leraar Nederlands wordt op 26 mei bekendgemaakt.
 
De zoektocht naar de beste leraar Nederlands wordt ondersteund door de Onderwijscoöperatie, de Vereniging Leraren Levende Talen sectie Nederlands, het Algemeen Nederlands Verbond (ANV), Netwerk Didactiek Nederlands in België en Klasse.be in België.
 
De Taalstaat, iedere zaterdag, 11.00 uur, NPO Radio 1
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1