appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

De Perstribune

Eppo van Nispen en Jetze Plat op De Perstribune

zondag 4 februari 2018, 12:12 uur


Jetze Plat op De Perstribune


Eppo van Nispen op De Perstribune


Het NPO Radio 1-programma De Perstribune van omroep MAX ontvangt komende zondag Eppo van Nispen tot Sevenaer en Jetze Plat.

Eppo van Nispen tot Sevenaer, te gast in het eerste uur van De Perstribune, was jarenlang directeur van stichting Collectieve Propaganda van het Nederlandse Boek (CPNB). Sinds 1 februari heeft hij een nieuwe baan: als directeur van Beeld en Geluid, het omroepmuseum- en archief in Hilversum. De flamboyante Van Nispen stamt uit een adellijk geslacht en koos voor een opmerkelijk carrièrepad, met tussenstops bij onder meer Martin Gaus' Dierenmanieren en Hart van Nederland.

Jetze Plat, te gast in het tweede uur van De Perstribune, werd eind vorig jaar verkozen tot Paralympisch Sporter van 2017. Ook is hij genomineerd voor de Laureus Award, de internationale 'sport-Oscar' die later deze maand wordt uitgereikt in Monaco. Plat, die werd geboren met twee onvolgroeide benen, blinkt uit op de handbike en de paratriatlon (zwemmen, handbiken en wheelen). Afgelopen jaar pakte hij de Europese titel en de wereldtitel op die laatste discipline. Het hoogtepunt volgde op Hawaï, waar hij de wereldtitel Ironman wist te bemachtigen.

Verder neemt mediaredacteur Ron Vergouwen een kijkje achter de schermen van de successerie Ik Vertrek. Ook vertelt royaltyjournalist Marc van der Linden over zijn favoriete sporten en sporters en maken we het 'mediapaspoort' op van wielrenster Leontien van Moorsel. In de tv-rubriek Kassie Kijken werpt Ron Vergouwen een blik op de televisie van afgelopen week.

De Perstribune wordt ook zondag gepresenteerd door Govert van Brakel en Margreet Reijntjes.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1