appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Stand.nl: Staatswiet moet een eerlijke kans krijgen

donderdag 21 december 2017, 11:42 uur

Drie van de vier coalitiepartijen hebben er overduidelijk geen zin in, maar het komt er: vanaf 2019 wordt de eerste staatswiet geteeld en verkocht. Er was nog wat twijfel, aangezien Nieuwsuur aantoonde dat onderzoek naar drugsbeleid politiek werd aangestuurd door het ministerie van justitie. Zodanig, blijkens documenten van een klokkenluider, dat daaruit een tamelijk zinloos beeld opsteeg voor regulering van softdrugs.

Maar de nieuwe bewindspersonen op datzelfde departement beloven het experiment nu eerlijk en feitelijk te zullen uitvoeren. Vanuit verschillende gemeenten, zeker in het Zuiden des lands, is al langer een luide roep om legalisering van die softdrugs. Om criminelen de wind uit de zeilen te nemen en om de kwaliteit van de wiet beter in de gaten te kunnen houden.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1