appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

De Ochtend

Krim-Tataren slachtoffer van mensenrechtenschendingen

maandag 18 december 2017, 10:59 uur

Sinds de annexatie door Rusland worden op de Krim mensen zomaar gearresteerd of ze verdwijnen op klaarlichte dag. Vooral de minderheid van Krim-Tataren is daarbij het slachtoffer, zeggen mensenrechtenorganisaties.

Morgen vergadert de Algemene Vergadering van de VN over een door Oekraïne ingediende resolutie, die Rusland moet veroordelen voor de mensenrechtenschendingen. Inmiddels zijn tienduizenden Krim-Tataren gevlucht naar het vasteland van Oekraïne.Onze correspondent Michiel Driebergen zocht ze op in Kiev.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1