appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg
Meer NPO

De Ochtend

Mediaforum: censuur van de multinationals

dinsdag 15 augustus 2017, 10:00 uur

Grote bedrijven als Google, Facebook en Twitter verwijderen berichten als zij vinden dat die ongepast zijn. Goed in het geval van IS-onthoofdingsfilmpjes, maar niet zo handig wanneer het gaat om het werk van van journalisten.

Zo tweette Midden Oosten-correspondent Harald Doornbos dat Twitter zijn afbeeldingen niet meer toont na een ‘kritische tweet over NGO-schepen voor de kust van Libië’. In plaats daarvan staat er ‘May content sensitive material’. Een handige filter of Big Brother is watching us? 

Bert Huisjes, hoofdredacteur, Catherine Keyl, voormalig presentatrice en Telegraafcolumnist.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1