appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

De Ochtend

Stand.nl: Het is te prijzen dat het Europees parlement zich zo hard opstelt jegens Londen

maandag 10 juli 2017, 11:36 uur

Dreigement van alle fractievoorzitters van de grote partijen in het Europees Parlement aan Londen. Ze dreigen met een keihard ‘nee’ tegen alle Brexit-afspraken, omdat de Britten te vraag blijven over de rechten van EU-burgers na de uittreding van Groot-Brittannië uit de Europese Unie.

De partijen vrezen dat Europeanen in het Verenigd Koninkrijk tweederangs burgers worden. Ze vinden het voorlopige Britse voorstel een ‘koude douche’. Duidelijk signaal, zo lijkt het. Maar wordt de soep ook zo heet gegeten? De onderhandelingen duren tenslotte nog minimaal twee jaar. En bij onderhandelingen horen nu eenmaal harde standpunten. Intussen probeert Nederland te ijveren voor een zachte Brexit, aangezien wij een groter economisch belang hebben dan de meeste andere Europese landen.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1