appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Nu: NOS Radio 1 Journaal

De Ochtend

Stand.nl

vrijdag 30 juni 2017, 12:00 uur

Asielzoekers die misdaden plegen, worden gearresteerd, maar toch de dans ontspringen. Geen vervolging dus, in de hoop dat ze sneller zijn uit te zetten. Maar ook dat gebeurt vaak niet. Tot grote frustratie van het gezag. De Telegraaf openbaart vandaag mappen vol politiegegevens over vreemdelingencriminaliteit.


De meeste verdachten komen uit zogenaamde veilige landen en zouden door verschillende Europese landen trekken op zoek naar de beste omstandigheden. Bijna 10.000 zogenoemde statushouders werden volgens de cijfers in de eerste negen maanden van vorig jaar verdacht van een strafbaar feit. Ruim honderd van hen zou een celstraf van ten minste zes jaar boven het hoofd hangen. Hoe kan dit? Zijn we te politiek correct geweest? Of is het zo dat je kansloze vreemdelingen nu eenmaal minder goed en snel kunt uitzetten als ze in een strafprocedure zitten?

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1