appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Stand.nl met Rob van Tilburg van Royal Haskoning en Marjolein Demmers van de Groene Zaak

woensdag 3 mei 2017, 11:56 uur

Opnieuw doet het bedrijfsleven een oproep om te komen met een duurzaam regeerakkoord. 15 bedrijven waaronder Bavaria, BAM, KPN, Royal Haskoning en Beter Bed roepen de overheid op om duurzaam ondernemerschap te belonen. Volgens Rob van Tilburg , manager adviesgroep duurzaam ondernemen bij Royal Haskoning is de kern van de brief partij overstijgend.


De brief is voortgekomen uit de overtuiging dat bedrijven het niet alleen kunnen.
Er is overheidsbeleid nodig om te zorgen dat andere bedrijven volgen want op dit moment wordt duurzaam ondernemen vaak niet beloond. Alleen de steun van de consument is niet voldoende om de bedrijven groener te laten worden.

Met een klimaatwet waarin fiscale voordelen worden gegeven aan duurzame bedrijven en de vervuiler moet betalen, is het voor bedrijven duidelijk waar ze aan toe zijn. De afgelopen jaren heeft de overheid al beleid gemaakt en de deelnemende bedrijven willen dat die stippen op de horizon niet verloren gaan.

Marjolein Demmers van de Groene Zaak noemt het een "ongelooflijk risico" dat een deel van de bedrijven beursgenoteerd zijn, hierdoor dreigt het risico van een buitenlandse overname. Hierdoor zouden de duurzame doelstellingen alsnog zonder pardon over boord gegooid kunnen worden. Maar volgens Demmers zullen aandeelhouders overtuigd kunnen worden van het belang van duurzaamheid. 
Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1