appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

De Ochtend

De Nederlandse aardappel verovert Pakistan

maandag 20 maart 2017, 10:52 uur

De Nederlandse aardappel duikt dagelijks op in het menu van de bevolking van Pakistan. Dat is goed nieuws voor de Nederlandse boeren, maar het bedreigt het voortbestaan van de kleine boer daar.

Omdat wij het monopolie hebben op de aardappelzaden, kunnen alleen de rijkere boeren deze betalen. Verslaggever Wilma van der Maten ging naar het Pakistaanse aardappelland in het hartje van de landbouwprovincie Okara en vindt negatieve en positieve invloeden van de Nederlandse aardappel.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1