appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

De Ochtend

Intussen in de wereld... 17 maart

vrijdag 17 maart 2017, 11:00 uur

Intussen gebeurt er natuurlijk veel meer in de wereld. Wij kozen vandaag het volgende:

Nadat China al eerder het toerisme naar Zuid-Korea verbood, heeft Peking nu ook een boycot afgekondigd van Zuid-Koreaanse popgroepen en tv-series. China hoopt daarmee de economie van het buurland hard te treffen, omdat Seoel akkoord is gegaan met de plaatsing van een Amerikaans strategisch raketsysteem op het schiereiland:

Muziek en series uit Zuid-Korea zijn heel erg populair in China en jongeren zijn dan ook massaal begonnen met het illegaal downloaden daarvan.

-------------

En intussen gaat Hongarije, ondanks zware internationale kritiek, gewoon door met het bouwen van containerkampen waarin alle vluchtelingen zullen worden opgesloten tot er een besluit is gevallen over hun asielaanvraag. Een deel van de vluchtelingen zit al achter tralies, en soms lukt het ze iets te roepen naar journalisten buiten:

“Wij zijn geen criminelen of terroristen” roept deze man “Wij zijn vluchtelingen! En dit is geen kamp, dit is een gevangenis”. Het is nog onduidelijk of de EU van plan is sancties te treffen tegen Hongarije.

--------------

En intussen staat in een garage in het Engelse Glouchester (zeg Gloster) een bijzondere auto te koop: een speciaal voor Donald Trump ontworpen, handgemaakte Cadillac. Trump liet hem bouwen in 2008, en een Engelse verzamelaar wist hem te redden van de sloop. “Als deze auto kon praten, wat zou hij allemaal kunnen vertellen”….dacht deze BBC-verslaggever

Het filmpje met de limo met al z’n snufjes is te zien op twitter.com/De Ochtend


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1