appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharestar-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume
Afspeellijst Je afspeellijst is leeg

De Ochtend

Sybrand Buma: ‘Ook koningin Maxima moet dubbele paspoort inleveren’

dinsdag 14 maart 2017, 11:00 uur

CDA-lijsttrekker Sybrand Buma wil de dubbele nationaliteit afschaffen. Dat vertelt hij in het programma Stand.nl op NPO Radio 1. Ook koningin Máxima moet volgens Buma haar Argentijnse paspoort opgeven. 

Landen maken het echter vaak onmogelijk om je nationaliteit in te leveren. Het is op dit moment dan ook niet mogelijk is om afstand te doen van de Argentijnse nationaliteit.

Torentje

Buma liet ook weten dat hij de Tweede Kamer in gaat als hij na de verkiezingen geen premier wordt. “Ik geloof zeer dat het goed mogelijk is dat het CDA morgen de grootste wordt, maar als dat niet lukt dan blijf ik bij voorkeur in de Kamer.”

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1