appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Stand.nl: 'Wie gelooft Mark Rutte nog'

dinsdag 7 februari 2017, 11:00 uur

“Dat er geld naar de ouderenzorg moet, is waar. Maar Mark Rutte heeft 4 jaar lang bij de ouderenzorg geld weggehaald. En dan nu vier weken voor de verkiezingen deze belofte, wie gelooft hem nog.“ Dat zegt Sybrand Buma, lijsttrekker CDA,  in Stand.nl op NPO Radio 1 over het voornemen van de VVD om 2 miljard euro beschikbaar te stellen voor betere verpleegzorg.

Mark Rutte, lijsttrekker VVD,  zei in het Algemeen Dagblad dat elk verpleeghuis het geld op zijn eigen manier mag besteden. Rutte: “Maar het mag natuurlijk niet naar een lease-auto voor de directeur gaan.”

Het CDA vindt ook dat er geld naar de ouderenzorg moet, maar wil geen bedrag noemen. Buma: “Ik ga niet met een bedrag komen. Ik wacht op de cijfers van het Centraal Planbureau. Maar ik wil wel zeggen dat ouderenzorg niet alleen gaat over de verpleeghuizen, maar ook over de thuiszorg en het eigen risico. Rutte heeft het alleen maar over de verpleeghuizen.”

Volgens het Centraal Planbureau is het bedrag van 2 miljard euro haalbaar op basis van de economische groei. Het is ook het bedrag waarvoor Hugo Borst en Garin Gaemers naar aanleiding van hun manifest Scherp op Ouderenzorg pleitten om de kwaliteit van verpleeghuizen te verbeteren.


Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1