appjecalendarcheckchevron-downchevron-leftchevron-rightchevron-upclosedownloaddragfacebookfast-backwardfast-forwardgoogle-plusiconinstagramlinkedinlistlisten-livelogo-nporadio1logo-tour-de-france mailmicrophonepauseperson-man-2person-woman-4phonepinterestplayplaylistplyr-nextplyr-prevquestionquotesearchsharesorter--up-and-down star--open-and-filled star-openstarthumbdownthumbuptwitterwatch-livewhatsappyoutubeplyr-captions-off plyr-captions-on plyr-enter-fullscreen plyr-exit-fullscreen plyr-fast-forward plyr-muted plyr-pause plyr-play plyr-restart plyr-rewind plyr-volume

De Ochtend

Psychologisch vaccin moet ons beschermen tegen nepnieuws

dinsdag 24 januari 2017, 11:06 uur

Britse en Amerikaanse psychologen hebben een soort psychologisch vaccin ontwikkeld dat ons moet beschermen tegen nepnieuws.

De groep Britse en Amerikaanse psychologen (van o.a. Cambridge en Yale) vergelijken nepnieuws met een virus dat het menselijk lichaam ziek maakt. Tegen allerlei virussen, bijvoorbeeld het griepvirus, bestaan vaccins. Mensen die worden ingeënt met zo’n vaccin krijgen een zwakke variant van het virus.

Het lichaam reageert hierop door weerstand op te bouwen. Wanneer het echte virus een tijdje later het lichaam probeert binnen te dringen, is het beter beschermd.

Vorige pagina Back to top
NPO Radio 1